Pivní set na vaši zahradu. Jak vybrat ten správný?

17 srp, 2021 Městský mobiliář

Léto klepe na vrátka, což znamená, že je čas na investování do zahradních potřeb a výbavy. Pokud chcete své volné chvíle strávit na sluníčku v obklopení rodiny a přátel, vyplatí se investovat do pivního setu. Právě u dřevěného stolku se mohou scházet všichni ti, na kterých vám záleží. Jen tedy musíte vybrat ten správný.

Nabídka pivních setů se totiž velmi rozpíná. Poptávka po tomto kusu zahradního nábytku vzrostla hlavně během pandemie, jelikož se tolik nemohlo sedět na zahrádkách restaurací a kaváren. Lidé se upnuli do svých domovů a na své zahrady, kde rázem potřebovali mít, na čem sedět.

Důležité jsou rozměry

Jednu z hlavních rolí hrají rozměry. Pokud se rozhodnete investovat do pivního setu, nekupujte zajíce v pytli a pozorně si přečtěte rozměry na cedulce nebo v popisu produktu při nakupování na e-shopu. Běžná délka stolu se rovná 200 centimetrům, šířka se pak pohybuje mezi padesáti až sedmdesáti centimetry. Pokud jste majitelem menší zahrady, jasnou volbou jsou pro vás stoly o něco menší, kdy se jejich délka rovná dvou stům centimetrů.

K pivnímu setu patří příslušenství

Pokud jste se rozhodli zakoupit si pivní set na vaši zahradu, je načase investovat také do příslušenství. Nechcete přece sedět na studené lavičce, která vám ohrozí vaše ledviny. Stejně tak nechcete pivní set zamazat nebo polít něčím, co dřevo naprosto zničí. Kromě podsedáků si proto pořiďte také ubrusy, jež je dobré přichytit takzvanými připínacími pásky. Vyhnete se tomu, že vám ubrus během letního nepříznivého počasí uletí.

Jestliže chcete pivní set naprosto chránit před nepřízní počasí, vyplatí se ho umístit pod pergolu nebo jinam pod střechu. Své místo nachází většinou i v zahradním altánu, který set taktéž chrání před deštěm a jinými výkyvy.