O zahradní pivní sety je stále větší zájem

21 bře, 2021 Městský mobiliář

Blíží se rodinná oslava nebo přátelské grilování? Nebo jen chcete nabídnout ve své restauraci i venkovní posezení? V obou případech svou pozornost upněte na zahradní pivní sety, o které je každým rokem stále větší zájem. Zatímco někdo si je pořizuje do své hospůdky na rohu, jiný si jimi zdobí zahradu ve chvíli, kdy pořádá velkou narozeninovou oslavu. Možností využití je však vícero.

Proč se staly pivní sety tak oblíbené?

Důvodem tak vysoké popularity pivních setů je, že nabízí dostatek prostoru pro velké množství lidí. Každý člověk ví, že zařídit příjemné a komfortní posezení pro více než šest lidí je velkým oříškem. Optimální řešení však tento typ posezení nabízí.

Je však třeba, abyste se při výběru posezení upnuli na kvalitu a nikoli na vzhled. I když designová stránka věci hraje také velkou roli, kvalita je bezesporu na prvním místě. Nechcete přece, aby se lavice pod vámi propadly, nebo ano?

Obecně platí, že nohy by neměly být z lisovaného plechu. Tento typ materiálu totiž jenom stěží odolává namáhání po dlouhou dobu. Většinou začne praskat nebo se prohýbat. Daleko vhodnější alternativou jsou ocelové jekly, které jsou stabilnější a pyšní se vyšší a delší odolností.

Co se týče dřeva použitého na pivní sety, pozor na příliš tenké dřevo, které je bohužel velmi často používáno. Pokud je dřevo tenčí než pětadvacet milimetrů nebo se tomuto rozměru rovná, dejte od něj raději ruce pryč. Takto tenké dřevo lze akceptovat jenom v případě stolu, který nečelí tak vysoké zátěži jako lavice.

Venkovní zahradní set

Příslušenství k zahradnímu pivnímu setu patří

Při pořizování zahradního setu byste měli svou pozornost upnout i na příslušenství. Bez něj posezení nebude pohodlné. Abyste se vyhnuli dlouhému a náročnému šití, zaměřte svou pozornost na výběr vhodných podsedáků, polštářků nebo podobných podušek. S nimi bude sezení daleko komfortnější.