Jaká je životnost betonového stolu?

21 bře, 2021 Městský mobiliář

Betonový stůl se stává velkým hitem. Investují do něj lidé, kteří chtějí zpestřit svou zahradu bytelným venkovním posezením se stolem, také do něj investují města či obce, jež mají v plánu na nedalekou cyklostezku přidat odpočívadlo se stoly a lavicemi. Důvodem tak velkého zájmu o tento typ “nábytku” (chcete-li) je hlavně jeho dlouhá životnost. Ta se rovná několika desítkám let. Samozřejmě životnost není ani zdaleka tím jediným benefitem. Za zmínku stojí i vysoká pevnost vůči hrubému zacházení nebo snadná montáž, kterou zvládne každý do několika minut.

Mnohé betonové stoly mají i zabezpečení vůči odcizení

Výhodou tohoto pevného a odolného stolu je i zabezpečení vůči odcizení, čímž mnohé modely disponují. Není tajemstvím, že především na nekontrolovaných místech (čili na veřejných prostranstvích, jež nejsou kontrolovány kamerovým systémem) se kradou i odpadkové koše, natož stoly by byly opravdu trofejí. Díky zmiňovanému zabezpečení se tak krádeže ne zrovna levného stolu nemusíte obávat.

Beton v kombinaci se dřevem

Betonový stůl je kombinací betonu a dřeva. V současné době mluvíme o opravdu unikátním spojení, které si lidé pořizují i do svého interiéru. Toto provedení však bude spíše disponovat na zahradě nebo v předzahrádce nejedné hospůdky či restaurace. Čím lze jednotlivé betonové stoly zpestřit či si pojistit před krádežemi, je gravírování. Do dřeva je dnes možné vyrýt logo i větu. Pokud plánujete stůl umístit na cyklostezku přiléhající k obci, může být vygravírována povzbuzující věta nebo motto pro lepší den. Fantazii se však meze nekladou.

Betonový stul

Stoly s kvalitní povrchovou úpravou

Jelikož mluvíme o typu venkovního nábytku či o typu venkovního mobiliáře, betonové stoly se vyrábí s kvalitní povrchovou úpravou. Důvodem toho je, aby stůl zdatně odolával venkovním výkyvům teplot a neustále se měnícím ročním obdobím.