Jak plánovat cyklovýlet v době koronakrize?

21 bře, 2021 Městský mobiliář

Sportování v době panující koronavirové pandemie má v řadě případech červenou. Ovšem najdou se některé sportovní aktivity, které jsou i napříč všem vládním opatřením povoleny. Například cyklistika. Ta během loňského roku zvýšila svou popularitu, a to možná právě proto, že jako jedna z mála fyzických aktivit nebyla zakázaná. I letos jí všechno hraje do karet. Ovšem předtím, než se na jeden takový cyklovýlet vydáte, pojďme si prozradit, jak ho naplánovat.

Vyhýbejte se městské hromadné dopravě

Abyste přece jenom snížili riziko nákazy nebo jiných nepříjemných scénářů, je vhodné se vyvarovat městské hromadné dopravě. Na cyklostezce si raději udržujte odstup od ostatních cyklistů.

Ovšem ani tato drobná doporučení by vás neměla odradit od usednutí na sportovní vybavení. Jízda na kole totiž udržuje funkční imunitní systém, navíc díky ní je možné vidět kus republiky. A kdyby přece jenom začalo pršet, přístřešky na kola jsou vám k dispozici. Kolo tak bude ochráněno a vy můžete přečkat déšť třeba na odpočívadle hned vedle.

Příšek na kola Wood

Když se budete cítit nemocní, raději zůstaňte doma

I když bylo řečeno, že cyklistikou posílíte svůj imunitní systém, i v tomto případě platí, že byste raději měli zůstat doma, pokud se cítíte nemocní. Zejména pokud pociťujete příznaky respiračního onemocnění nebo jestli vás trápí zvýšená teplota, raději své zdraví nepokoušejte a neohrožujte tím ani své okolí.

Jestliže se však cítíte fit, pak šlápněte do pedálů! Možností, kam vyjet, je celá spousta. Cyklostezky doslova protkávají Českou republiku, proto se vydejte třeba k nedaleké zřícenině nebo v létě k vodě, pokud vám k tomu bude počasí přát. Nebo poznejte na kole jižní Moravu. Už samotná představa toho, že brázdíte na kole krásné vinice je obrovským lákadlem, nemyslíte?